top of page

Voorbereiding op je hypnose sessie 

Binnenkort heb jij een afspraak met een van onze hypnotherapeuten. Je hebt de juiste keuze gemaakt! Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de hypnosesessie geven we je hieronder uitleg over hypnose, de misvattingen over hypnose en wat je kunt verwachten.

Wat is hypnose?

Het is moeilijk om precies te beschrijven wat hypnose nu eigenlijk is. De meeste mensen kennen het vaak alleen maar van TV. Iedereen zal hypnose anders ervaren. Maar voor iedereen geldt het volgende: Hypnose is een toestand van totale rust en ontspanning.
Veel mensen zijn gefascineerd door hoe het kan, wat je allemaal ziet of hoort. Een aantal mensen zijn bang voor het onbekende. Dat is nergens voor nodig. We willen jou alles uitleggen wat je moet weten over hypnose om die angst weg te nemen, zodat je kan genieten van deze heerlijke ervaring.

Is het veilig?

Hypnose is helemaal veilig, je kunt er niet “in” blijven steken. Zelfs als de hypnotiseur iets zou overkomen onder de hypnose, en jou geen suggesties meer kan geven, zul je na enige tijd vanzelf wakker worden. Hypnose gebeurt altijd op een veilige en vertrouwde manier.
Sommige mensen denken dat ze tijdens een hypnosesessie niets mee krijgen en van de aarde zijn verdwenen. Het tegendeel is echter waar. In hypnose zie, hoor, ruik, proef en voel je alles beter. De meeste mensen krijgen daarom ook alles wat er gebeurt mee.

Sommige mensen denken dat ze tijdens de hypnosesessie niets mee krijgen en van de aarde zijn verdwenen. Het tegendeel is waar. In hypnose zie, hoor, ruik, proef en voel je beter. De meeste mensen krijgen daarom ook alles mee. 

Trance

Bij hypnose ga je in trance. Trance is een natuurlijke staat waar je brein dagelijks in gaat. Je zult het daarom ook niet als vreemd ervaren maar juist als vertrouwd en bekend. Samen met de hypnotherapeut zal je eraan werken om in ontspanning terecht te komen zodat je zaken kunt loslaten. Om los te laten hoef je geen extra moeite te doen, of extra hard te proberen. Laat het gewoon gebeuren, laat het gewoon lekker over je heen komen.

Hypnotherapeut
Image by Leilani Angel

SLAAP

De hypnotherapeut kan tijdens de hypnosesessie gebruik maken van het woord slaap. Echter is hypnose niet te vergelijken met slaap. Je bent je bewust van zijn stem, de omgeving, en alles wat er om je heen gebeurt, totdat je ook dat wilt loslaten. Je zult ook merken dat je aandacht voornamelijk naar de stem van hypnotherapeut is gericht, alle andere geluiden en indrukken zijn onbelangrijk.
Onder hypnose kan de hypnotherapeut je niets laten doen wat jij niet wilt. Jij hebt volledig de controle over wat je toelaat en niet toelaat.

Onder hypnose kan de hypnotherapeut je niets laten doen wat jij absoluut niet wilt. Jij hebt volledige controle over wat je toelaat en niet toelaat.

Suggesties

Onder hypnose kan de hypnotherapeut je niets laten doen wat jij absoluut niet wilt. Jij hebt volledige controle over wat je toelaat en niet toelaat.
 De hypnotherapeut zal tijdens de sessie alleen instructies, ook wel suggesties genoemd, geven aan je onderbewustzijn die goed voor je zijn en je helpen om te werken aan je thema. Dit is in feite wat hypnose is, het praten met je onderbewustzijn. Mochten suggesties gegeven worden die niet goed voor je zijn dan wijst je onderbewustzijn deze gewoon af.

Wakker worden

Zodra de hypnotherapeut klaar is met de sessie haalt hij/zij je uit trance en zul je direct ervaren hoe goed de hypnose gewerkt heeft. Eenmaal uit hypnose hebben sommige mensen een paar minuten nodig om weer volledig alert te zijn.
Na de sessie zal de hypnotherapeut graag van je horen hoe je het hebt ervaren zodat hij/zij nog wat zaken kan verduidelijken. In het nagesprek kun je alle vragen stellen die je nog hebt waarna je weer je eigen weg kunt gaat. Je kunt na de hypnosesessie gewoon weer een voertuig besturen.

Intake-formulier al ingevuld?

Om de hypnosesessie zo effectief mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de hypnotherapeut op de hoogte is van jouw thema waaraan je wilt werken. We verzoeken je daarom dan ook het intake-formulier zo compleet mogelijk in te vullen. Het intake-formulier dient uiterlijk 24 uur voor aanvang van de sessie te zijn ingevuld. Hoe eerder, hoe beter de therapeut zich kan voorbereiden op jouw sessie.

bottom of page